O tym, jak mocno temperatura może pokrzyżować szyki, gdy chcemy przygotować coś słodkiego dla gości, wie każdy, kto choć raz postanowił upiec coś słodkiego w czasie upalnego lata.
W Spożywczaku wiemy, jak sobie z tym poradzić! Przekonali się o tym zaproszeni Goście i Laureaci XXXIII Podsumowania Ruchu Innowacyjnego w Edukacji, organizowanego tradycyjnie przez ŁCDNiKP. Uroczystość odbyła się 14.06.2019 r. w Pałacu Izraela Poznańskiego.
Tym razem postawiliśmy na mini-desery. Szczególnym uznaniem Gości cieszyły się właśnie one, wyłożone na stelażach wśród różnorodnych ciast. Trudno było wybrać faworyta…
Nam najbardziej smakował mini-deser „Malinowa poezja”, która – dzięki połączeniu niebiańskiego smaku musu z gorących od słońca malin, osadzonego na gorzkim brownie pod galaretką, oraz zwieńczonego maliną i listkiem mięty – potrafiła skruszyć serca, rozpływając się na podniebieniu. Takiej pokusie trudno się było oprzeć!
Przekonaj się, jak się robi mini-desery! Zawitaj do Spożywczaka i twórz z nami nowe smaki!
-------------------------------------
Ewa Zdziemborska-Jatczak