Aktualności

        • Halloween w Spożywczaku

          Dziś #halloween. Cytując Wikipedię:

          "Halloween – zwyczaj związany z maskaradą, obchodzony w wielu krajach w wieczór 31 października. Odniesienia do Halloween są często widoczne w kulturze popularnej, głównie amerykańskiej."

          Chcemy pokazać Wam dzieła naszych uczniów, które przygotowali na konkurs. Miłego oglądania.

        • IV Dzień Chleba w Spożywczaku

          Kolejna edycja Dnia Chleba w Spożywczaku za nami. Odwiedziło nas wielu gości. Mieli oni okazję degustować wykonane w naszych pracowniach pieczywo: chleby, bułki. Obok naszych wyrobów pojawiły się również wypieki z zaprzyjaźnionych piekarni: Matek, Podpora, Cybulski, Montag, Zakwaśnie Bochenki. Nowością były sery i oliwy. Poznawaliśmy ich procesy produkcji oraz oczywiście smaki. Zapraszamy do obejrzenia relacji TVP 3 - Łódź. 

        • IV Dzień Chleba w Spożywczaku.

          Na stałe w naszej szkolnej tradycji wpisało się świętowanie tego szczególnego dnia. Tym razem Dzień Chleba upłynie pod znakiem wszechobecnych degustacji nie tylko chleba ale i serów i miodów. Nasi uczniowie przygotują niespodziankę w postaci  dyniowych rzeźb. Zapraszamy

        • Podsumowanie Roku Sportowego 2023 2024

          W dniu 24 września w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi odbyło się PodsumowanieRokuSportowego2023_2024 organizowane przez MiejskiSzkolnyZwiazekSportowywŁodzi na którego czele stoi Pani Prezes Grażyna Ostojska

          Gala podsumowała cały rok ciężkiej pracy dzieci i młodzieży.

          Wyróżnienia otrzymali najlepsi sportowcy z Łodzi oraz ich opiekunowie i Dyrektorzy Szkół, do których uczęszczają.

          BRAWA dla młodych sportowców.

        • Początek roku szkolnego 2024/2025

          Kochani wszystko co dobre szybko się kończy. Czas wracać do Szkoły. Ale nie martwcie się każdy kolejny miesiąc to bliżej do następnego odpoczynku. Czekamy na WAS.

        • PÓŁKOLONIE W SPOŻYWCZAKU

          Kochani, dwa tygodnie półkolonii w naszej Szkole za nami. Było dużo śmiechu, zabawy, pysznych smaków i zapachów. Do zobaczenia za rok.

        • Nie sama nauką uczeń żyje...

           

          Ekologiczne wędrówki Spożywczaka w tym roku odbyły się szlakami Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich. Tym razem uczniowie klas 1tb, 4ta i 3ta wyruszyli w okolice Łodzi aby zapoznać się z pięknymi miejscami oraz historią i kulturą malowniczych terenów niedaleko naszego miasta.

        • Doradztwo zawodowe - AKADEMIA RODZICA 7

          Ósmoklasisto chcesz nas poznać bliżej nie wychodząc z domu. To możliwe. 

          Zapraszamy na spotkanie on line z przedstawicielami naszej Szkoły. Opowiedzą Ci czego możesz się u nas nauczyć, jakie oferujemy do tego narzędzia a także o tym jak miło spędzić czas w naszych murach.

          Do spotkania przekieruje Cię "Babka Franka" - nasza maskotka.

          Obraz zawierający tekst, kreskówka, design, ilustracja

Opis wygenerowany automatycznie

           

           

           

        • Erasmus+ w Spożywczaku

          Kochani oj dzieje się dzieje w Spożywczaku

          Projekt nr 2023-1-PL01-KA121-VET-000117783, realizowany w ramach Akredytacji Erasmusa nr 2020-1-PL01-KA120-VET-095452, Program Erasmus+,sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe trwa. Zobaczcie sami, 

           

          Ekipa szczęśliwie  dotarła do słonecznej Grecji, aby rozpocząć przygodę z zagranicznymi praktykami. W projekcie biorą udział uczniowie, którzy kształcą się w zawodach: Technik Technologii Żywności, Technik Kontroli Jakości i Bezpieczeństwa Żywności oraz Cukiernik.

           

        • Dni otwarte 20 kwietnia 2024r.

          W ten weekend otworzyliśmy podwoje naszej Szkoły dla przyszłych uczniów. Z wielką przyjemnością oprowadzaliśmy ósmoklasistów, którzy z zaciekawieniem brali udzaił w przygotowanych przez nas zajęciach.  Poniżej foto relacja.