Aktualności

        • 3. Dzień Chleba - program

          Zapraszamy do Spożywczaka wszystkich, którzy kochają (piec/jeść) chleb. 19 października 2023 r. zapraszamy na Dzień Chleba. Szczegóły - w zaproszeniu!

           

        • Integracja klas pierwszych na sportowo!

          Bardzo udany był początek tygodnia - w poniedziałek, przy pięknej pogodzie, znakomicie bawili się uczniowie klas pierwszych, integrując się podczas gier i zabaw sportowych.

          Imprezę znakomicie przygotowali i poprowadzili nauczyciele WF: Karolina Popiołek i Przemysław Szyburski, ze wsparciem Michała Beczkowskiego, obsługującego grilla.

      • Desery z Darią Marszałek
        • Desery z Darią Marszałek

          Takie pyszne piękności powstają w Spożywczaku!

          Na zdjęciach deserki przygotowane na ćwiczeniach praktycznych przez klasę 3ta pod okiem pani Darii Marszałek.

        • Pierwsze półkolonie w Spożywczaku.

          W dniach 14 sierpnia do 25 sierpnia w naszych murach gościliśmy na półkoloniach uczniów szkół podstawowych. Poznawali oni tajniki pracy piekarzy i cukierników oraz spalali zdobyte kalorie.

        • Uwaga Maturzyści

          Przypominamy terminy poprawkowych egzaminów maturalnych:

           

          21.08. godz. 9:00 - j. polski ustny

          21.08. godz. 10:00 - j. angielski ustny

          22.08. godz. 9:00 - egzaminy pisemne

           

          Powodzenia 

        • WAKACJE W SPOŻYWCZAKU

          WAKACJE W Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi !

          Kino, basen, czemu nie a do tego CIASTECZKA, LIZAKI, BUŁECZKI, CHAŁECZKI, CZEKOLADKI. Tak w dniach:

          od 14 sierpnia do 18 sierpnia 2023r.

          od 21 sierpnia do 25 sierpnia 2023r.

          uczniowie szkół podstawowych mogą spędzić czas w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w ŁodziPrzypominamy, że podczas zajęć dzieciaki będą miały KONTAKT Z następującymi ALERGENAMI: mąką (gluten), mlekiem krowie (laktoza), jajkami, orzechami, zbożami, cytrusami.

          Czekamy na Was !

        • Drzwi otwarte - goście wypiekali

          Podczas "otwartych drzwi" w Spożywczaku zainteresowani naszą szkołą mogli spróbować swoich sił m.in. w pracowni piekarskiej w sali 132 i wypiec oraz skosztować pieczywo piekarskie wyborowe i półcukiernicze.

          Plecionki, chały, szneki były wykonywane pod okiem panów Grzegorza Andrysiaka i Krzysztofa Maślińskiego.
          Miłym gościom dziękujemy za przybycie!

          ----------
          Zdjęcia: Agnieszka Furmańczyk i Krzysztof Maśliński, ZSPS w Łodzi

        • Piekarstwo: Takie chały!

          "Spożywczak", jak wiadomo, ma świetne wyposażenie piekarsko-cukiernicze, więc pojawiają się i takie wypieki.

          Na zdjęciach: Chały zdobne wypiekali uczniowie klasy 1tb z p. Krzysztofem Maślińskim.