Przypominamy terminy poprawkowych egzaminów maturalnych:
21.08. godz. 9:00 - j. polski ustny
21.08. godz. 10:00 - j. angielski ustny
22.08. godz. 9:00 - egzaminy pisemne
Powodzenia
Przypominamy terminy poprawkowych egzaminów maturalnych:
21.08. godz. 9:00 - j. polski ustny
21.08. godz. 10:00 - j. angielski ustny
22.08. godz. 9:00 - egzaminy pisemne
Powodzenia
Nasze rodzinne miasto świętuje swoje 600 urodziny. Świętujmy z nim.
Zapraszamy 27 maja w godzinach 10:00 - 14:00.
Opłata za turnus 8. (14-18 sierpnia 2023r. -4 dni!) 240zł;
opłata za turnus 9. (21-25 sierpnia 2023r.)- 300 zł
nr rachunku bankowego:
45 1240 1037 1111 0011 0919 2836
Tytuł przelewu:
Imię i nazwisko uczestnika, adres zamieszkania, numer turnusu (Jan Nowak, 8 turnus)
Ostateczny termin dokonania wpłat - 07.06.2023r.
Poniżej dokumenty do wypełnienia.
Oswiadczenie-polkolonie_ZSPS.pdf
WAKACJE W Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi !
Kino, basen, czemu nie a do tego CIASTECZKA, LIZAKI, BUŁECZKI, CHAŁECZKI, CZEKOLADKI. Tak w dniach:
od 14 sierpnia do 18 sierpnia 2023r.
od 21 sierpnia do 25 sierpnia 2023r.
uczniowie szkół podstawowych mogą spędzić czas w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w ŁodziPrzypominamy, że podczas zajęć dzieciaki będą miały KONTAKT Z następującymi ALERGENAMI: mąką (gluten), mlekiem krowie (laktoza), jajkami, orzechami, zbożami, cytrusami.
Czekamy na Was !
Podczas "otwartych drzwi" w Spożywczaku zainteresowani naszą szkołą mogli spróbować swoich sił m.in. w pracowni piekarskiej w sali 132 i wypiec oraz skosztować pieczywo piekarskie wyborowe i półcukiernicze.
Plecionki, chały, szneki były wykonywane pod okiem panów Grzegorza Andrysiaka i Krzysztofa Maślińskiego.
Miłym gościom dziękujemy za przybycie!
----------
Zdjęcia: Agnieszka Furmańczyk i Krzysztof Maśliński, ZSPS w Łodzi
Chleb lub bułeczki dowolnej wielkości i kształtu, należące do jednej z następujących kategorii:
8-klasiści, od 24 kwietnia ruszyła rekrutacja na rok 2023/2024. Szczegóły poniżej. Zapraszamy do nas !
Do konkursu na najładniejszy mazurek zgłoszono ponad 50 mazurków wykonanych przez uczniów "Spożywczaka". Spośród tych mazurków wybrano - co nie było wcale łatwe - 3 najładniejsze.
"Spożywczak", jak wiadomo, ma świetne wyposażenie piekarsko-cukiernicze, więc pojawiają się i takie wypieki.
Na zdjęciach: Chały zdobne wypiekali uczniowie klasy 1tb z p. Krzysztofem Maślińskim.
Zachęcamy do zapoznania się z relacją z Dnia Mazurka zamieszczoną w Expressie Ilustrowanym.
Link poniżej zdjęcia.
Wypiekają uczniowie branżowej szkoły I stopnia w zawodzie piekarz, ale także uczniowie technikum (na zdjęciu), żeby poznać podstawy piekarstwa.
Na zdjęciach bułki z wypieków z p. Krzysztofem Maślińskim.
W finale centralnym Ogólnopolskiego Turnieju Piekarskiego im. Anny Butki, który odbył się w Poznaniu, wystąpiło troje naszych uczniów. W klasyfikacji łącznej najlepiej wypadł Kacper Stefaniak z klasy 3a, zajmując 10. miejsce.
12. miejsce zajęła Aneta Olejnik z 2a, a 13. miejsce Kacper Malinowski z 3a.
Przedstawiamy cukiernicze dzieła, które dały drugie miejsce Tomaszowi Pajorowi (z klasy 3a branżowej szkoły I stopnia w naszym Spożywczaku) w Ogólnopolskim Turnieju Cukierniczym im. Wojciecha Kandulskiego, którego finał odbył się w Poznaniu w dniach 7-8 marca
Tomek przygotowywał się do turnieju pod okiem p. Ewy Jatczak i p. Artura Felkela.
--------
Źródła zdjęć: Tomasz Pajor, Artur Felkel, www.zsps.poznan.pl
To się nazywa prezent na #DzieńKobiet ! Tomasz Pajor drugim NAJLEPSZYM CUKIERNIKIEM W KRAJU!!. Srebro !
dla Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi podczas Ogólnopolskiego Turnieju Cukierniczego im. Wojciecha Kandulskiego.
Tradycyjne wyroby wytwarzane z okazji tłustego czwartku i ostatków.
Z przepisu otrzymuje się około 1 kg faworków (liczba sztuk uzależniona od wielkości pojedynczych faworków)
Drodzy Ósmoklasiści,
przed Wami pierwsza ważna decyzja - wybór szkoły średniej. Jako jedyna w Łodzi szkoła kształcąca w różnych zawodach branży spożywczej pragniemy przedstawić swoją ofertę, wierząc, że znajdziecie tu coś dla dla siebie. Poniżej zamieszczamy mapę spotkań z nami, podczas nich poznaie nasze kierunki kształcenia, naszych uczniów i nauczycieli. Dowiecie się dlaczego warto się u nas uczyć. Zapraszamy
Powered by aSc EduPage