Lody i desery to lubię ciąg dalszy zajęć projektu UE. Tym razem naszym mentorem był Adam Marszałek: absolwent Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi współwłaściciel Cocoart's cukiernia.
To był WSPANIAŁY dzień. DZIĘKUJEMY.
Lody i desery to lubię ciąg dalszy zajęć projektu UE. Tym razem naszym mentorem był Adam Marszałek: absolwent Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi współwłaściciel Cocoart's cukiernia.
To był WSPANIAŁY dzień. DZIĘKUJEMY.
Miło nam powiadomić, że czworo naszych uczniów uzyskało kwalifikację Komitetu Głównego do udziału w Ogólnopolskim Turnieju Piekarskim im. Anny Butki.
Nowa galeria Lody została dodana do albumu fotograficznego
Desery lodowe wykonane przez uczniów podczas projektu "Lody i desery to lubię"
Kochani mamy to! Już za kilka dni 31 finał WOŚP. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi też gra dla #WielkaOrkiestraŚwiątecznejPomocy
Licytacja SŁODKA PAKA OD ŁÓDZKIEGO SPOŻYWCZAKA
Licytujcie! Siema!
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi oddaje hołd swoim Patronom - Powstańcom Wielkopolskim.
10.01.2023r. oddaliśmy hołd naszym patronom - Powstańcom Wielkopolskim. Uroczystość odbyła się na Cmentarzu Wojskowym pw. św. Jerzego w Łodzi. Powstanie wielkopolskie - jako jedyny zryw narodowościowy - w pełni zakończył się sukcesem. Dzięki poświęceniu i często - ofierze życia - uczestnicy tego zrywu zbrojnego wywalczyli dołączenie Wielkopolski do naszego kraju. W uroczystości wzięły udział: Władze Łodzi - w osobie pana Adama Wieczorka - Wiceprezydenta Łodzi; ks. ppłk Tomasz Krawczyk - proboszcz Parafii Wojskowej pw. św. Jerzego w Łodzi, poczty sztandarowe: Szkoły, WP, ZŻWP. Odczytano także list pani Hanny Zdanowskiej - Prezydent Miasta Łodzi. Wystawiliśmy posterunki honorowe, złożone z zawodowych żołnierzy i naszych uczniów przy grobach powstańców. Złożyliśmy także kwiaty na grobach naszych Patronów: kpt. Tadeusza Walczaka oraz pana Franciszka Krawca. Zdjęcia Patryk Wacławski - UMŁ.
Po deserach pryszedł czas na praliny.
Podczas przerwy świateczne postanowiliśmy troche poćwiczyć nasze umiejętności
Yelizaveta Bondarchuk i Kasper Wrona zostali mistrzami szkoły w tenisie stołowym w roku szkolnym 2022/2023.
Duża liczba uczestników, ich super zaangażowanie oraz bardzo symatyczna atmosfera sprawiły, że tych mistrzostw długo nie zapomnimy. Smaczku imprezie dodał fakt, iż sędziami byli studenci Uniwersytetu Łódzkiego (przyszli nauczyciele wychowania fizycznego).
Klasyfikacja dziewcząt:
1. miejsce - Bondarchuk Yelizaveta
2. miejsce - Wystop Oliwia
3. miejsce - Michalak Daria
Pozostali uczestnicy:
Sobczuk Wiktoria, Lechowska Alicja, Pierzyńska Ewa, Gronczewska Dominika, Kowalska Weronika, Mirys Maja, Chmielewska Weronika, Jaśkiewicz Oliwia.
Klasyfikacja chłopców:
1. miejsce - Wrona Kasper
2. miejsce - Grzywiński Jakub
3. miejsce - Bednarek Szymon
Pozostali uczestnicy:
Partyk Krawiec, Gabriel Gąsior, Oktawian Bujalski, Juliusz Klimkiewicz, Maksymilian Podsiadły, Piotr Lewandowski, Adam Skwarczyński, Jakub Urbaniak, Artem Pakholchak, Jakub Mucha, Daniel Węgrzynowski, Szymon Becht, Szymon Kmieć
Brawa dla wszystkich!
Piernikowe miasteczko w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi. Po raz kolejny zmieniamy świat na piernikowo.
Jesteś ciekaw, co tym razem pokazali nasi uczniowie zapraszamy:
- dziś od 17:00 do 19:00
- 16.12 od 9:00 do 16:00
- 19.12 od 9:00 do 16:00
- 20.12 od 9:00 do 16:00
Komitet Główny XXVIII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz powołał komisje wojewódzkie do przeprowadzenia etapu wojewódzkiego turniejów, m.in. w naszej szkole.
Zainteresowane szkoły z województwa łódzkiego prosimy o kontakt na adres e-mailowy:
kontakt@zsps.elodz.edu.pl
tel. 42 655 10 40.
Więcej informacji i regulamin turnieju na stronie organizatora - Zespołu Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu:
TURNIEJ (szkolamistrzow.info)
Uczniowie klas 4tb i 4ta pod opieką profesor Doroty Sujeckiej wzięli udział w warsztatach pszczelarskich prowadzonych przez lokalnych pszczelarzy. Warsztaty miały miejsce w bardzo klimatycznym miejscu - Fabryce Sztuki przy ulicy Tymienieckiego. Podczas warsztatów poznaliśmy ciekawostki z życia pszczół, rodzaje owadów zapylających oraz ich znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania ekosystemu. Daniel, Oktawian I Fabian w profesjonalnych kombinezonach uczyli się obsługi maszyn pszczelarskich. Zapoznaliśmy się z zagrożeniami, jakie niesie dla pszczół stosowanie pestycydów i herbicydów w przemyśle rolniczym i jakie możliwości hodowli pszczół i produkcji miodu mają hodowcy w warunkach miejskich. A na koniec spróbowaliśmy przepysznego miodu - oczywiście musieliśmy zgadnąć, z jakiej jest rośliny.
Uczniowie klasy 3ta technikum ćwiczą praktycznie szprycowanie lukrem i czekoladą. Efekty na zdjęciach.
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi i Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego w Łodzi zapraszają 16 listopada 2022 r. od godz. 17.00 na spotkanie on-line w aplikacji Teams z Rodzicami uczniów szkół podstawowych, którzy pochodzą z Ukrainy.
AKADEMIA RODZICA UK prowadzona będzie w dwóch językach: polskim i ukraińskim. Poznacie Państwo na niej ofertę edukacyjną łódzkich szkół, kształcących w zawodach wielu branż.
Zapraszamy do rozmowy z nami!
Link do spotkania poniżej.
Технікум харчової промисловості в Лодзі та Центр підготовки вчителів у Лодзі. Запрошує 16 листопада 2022 р на 17:00 на онлайн зустріч з батьками студентів які приїхали з України. Онлайн зустріч буде відбуватися двома мовами: польською та українською. Тут ви дізнаєтеся про освітню пропозицію технічно-навчальних закладів у Лодзі, які пропонують багато різноманітних галузей навчання.
Запрошуємо до спілкування з нами!
З повагою директор технікуму Єва Здземборська-Ятчак
Посилання на зустріч нижче
Powered by aSc EduPage