Zapraszamy do Spożywczaka wszystkich, którzy kochają (piec/jeść) chleb. 19 października 2023 r. zapraszamy na Dzień Chleba. Szczegóły - w zaproszeniu!
Zapraszamy do Spożywczaka wszystkich, którzy kochają (piec/jeść) chleb. 19 października 2023 r. zapraszamy na Dzień Chleba. Szczegóły - w zaproszeniu!
Bardzo udany był początek tygodnia - w poniedziałek, przy pięknej pogodzie, znakomicie bawili się uczniowie klas pierwszych, integrując się podczas gier i zabaw sportowych.
Imprezę znakomicie przygotowali i poprowadzili nauczyciele WF: Karolina Popiołek i Przemysław Szyburski, ze wsparciem Michała Beczkowskiego, obsługującego grilla.
Takie pyszne piękności powstają w Spożywczaku!
Na zdjęciach deserki przygotowane na ćwiczeniach praktycznych przez klasę 3ta pod okiem pani Darii Marszałek.
Zaczeło się. 4 wrzesnia 2023r. dla dużej grupy absolwentów szkól podstawowych drzwi naszej Szkoły stanęły otworem. Witajcie w Spożywczaku !
W dniach 14 sierpnia do 25 sierpnia w naszych murach gościliśmy na półkoloniach uczniów szkół podstawowych. Poznawali oni tajniki pracy piekarzy i cukierników oraz spalali zdobyte kalorie.
Przypominamy terminy poprawkowych egzaminów maturalnych:
21.08. godz. 9:00 - j. polski ustny
21.08. godz. 10:00 - j. angielski ustny
22.08. godz. 9:00 - egzaminy pisemne
Powodzenia
Nasze rodzinne miasto świętuje swoje 600 urodziny. Świętujmy z nim.
Zapraszamy 27 maja w godzinach 10:00 - 14:00.
Opłata za turnus 8. (14-18 sierpnia 2023r. -4 dni!) 240zł;
opłata za turnus 9. (21-25 sierpnia 2023r.)- 300 zł
nr rachunku bankowego:
45 1240 1037 1111 0011 0919 2836
Tytuł przelewu:
Imię i nazwisko uczestnika, adres zamieszkania, numer turnusu (Jan Nowak, 8 turnus)
Ostateczny termin dokonania wpłat - 07.06.2023r.
Poniżej dokumenty do wypełnienia.
Oswiadczenie-polkolonie_ZSPS.pdf
WAKACJE W Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi !
Kino, basen, czemu nie a do tego CIASTECZKA, LIZAKI, BUŁECZKI, CHAŁECZKI, CZEKOLADKI. Tak w dniach:
od 14 sierpnia do 18 sierpnia 2023r.
od 21 sierpnia do 25 sierpnia 2023r.
uczniowie szkół podstawowych mogą spędzić czas w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w ŁodziPrzypominamy, że podczas zajęć dzieciaki będą miały KONTAKT Z następującymi ALERGENAMI: mąką (gluten), mlekiem krowie (laktoza), jajkami, orzechami, zbożami, cytrusami.
Czekamy na Was !
Podczas "otwartych drzwi" w Spożywczaku zainteresowani naszą szkołą mogli spróbować swoich sił m.in. w pracowni piekarskiej w sali 132 i wypiec oraz skosztować pieczywo piekarskie wyborowe i półcukiernicze.
Plecionki, chały, szneki były wykonywane pod okiem panów Grzegorza Andrysiaka i Krzysztofa Maślińskiego.
Miłym gościom dziękujemy za przybycie!
----------
Zdjęcia: Agnieszka Furmańczyk i Krzysztof Maśliński, ZSPS w Łodzi
Chleb lub bułeczki dowolnej wielkości i kształtu, należące do jednej z następujących kategorii:
8-klasiści, od 24 kwietnia ruszyła rekrutacja na rok 2023/2024. Szczegóły poniżej. Zapraszamy do nas !
Do konkursu na najładniejszy mazurek zgłoszono ponad 50 mazurków wykonanych przez uczniów "Spożywczaka". Spośród tych mazurków wybrano - co nie było wcale łatwe - 3 najładniejsze.
"Spożywczak", jak wiadomo, ma świetne wyposażenie piekarsko-cukiernicze, więc pojawiają się i takie wypieki.
Na zdjęciach: Chały zdobne wypiekali uczniowie klasy 1tb z p. Krzysztofem Maślińskim.
Powered by aSc EduPage