„ Chleb codzienny w niecodziennej formie”
- 17.05.2023 13:58
Chleb lub bułeczki dowolnej wielkości i kształtu, należące do jednej z następujących kategorii:
- Pieczywo ziołowe
- Pieczywo kukurydziane
- Pieczywo z płatkami zbożowymi lub orzechowe
Regulamin konkursu:
1. Przedmiot konkursu:Chleb lub bułeczki dowolnej wielkości i kształtu, należące do jednej z następujących kategorii:
- Pieczywo ziołowe
- Pieczywo kukurydziane
- Pieczywo z płatkami zbożowymi lub orzechowe
Do wypieku należy dołączyć:
- krótki opis składu i walorów zdrowotnych
- samodzielnie przygotowane, dowolne smarowidełko kanapkowe w postaci pasty wytrawnej albo słodkiej lub pasty twarogowej o oryginalnym składzie.
Prace konkursowe mogą być wykonane w domu lub w pracowni warsztatów szkolnych
Prace należy przynieść 30 maja 2023 r. do sali 126, w godzinach 8.00 do 13.30.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 30.05.2023 r. o godzinie 14.00.
- Adresaci konkursu:
Wszyscy chętni uczniowie Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi.
- Cel konkursu:
- propagowanie zasad zdrowego żywienia
- kształtowanie umiejętności przygotowania
wypieków i potraw z wykorzystaniem
różnorodnych zdrowych surowców i
dodatków
- rozwijanie kreatywności.
4. Termin: 30 maja 2023 r.
- Kryteria oceny:
- poprawność merytoryczna do 10 pkt.
- walory zdrowotne do 10 pkt.
- smak do 10 pkt.
- wygląd, estetyka i prezentacja pracy do 10 pkt.
- pomysłowość, oryginalność do 10 pkt.
- Nagrody:
- za udział w konkursie wykonawcy otrzymują ocenę 5 w kategorii aktywność z biologii.
- za zwycięstwo lub wyróżnienie - ocena 6 w kategorii aktywność z chemii i biologii oraz nagrody rzeczowe i + punkty z zachowania
- Prace będzie oceniać komisja w składzie:
- dyr. Ewa Zdziemborska - Jatczak
- p. Paulina Kolczyńska
- p. Dorota Woźniak
- Zgłoszenia uczestników należy dokonać
do dnia 24 maja 2023 r. do nauczycieli:
- biologii p. P. Kolczyńskiej,
- chemii p. D. Woźniak
- Organizatorzy:
Szkolne Koło PCK i Promocji Zdrowia
- Wróć do listy artykułów
Ostatnie artykuły