Kryteria oceny w szkolnym konkursie na najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik i piekarz

Przedstawiamy kryteria oceny uczniów w etapie szkolnym tegorocznego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz, który odbędzie się 24 listopada w ZSPS w Łodzi. Turniej składa się z części pisemnej - testu, oraz z części praktycznej.
Uczniowie będą oceniani według poniższych kryteriów:

 

Kryteria oceny uczniów w szkolnym konkursie na najlepszego ucznia w zawodzie piekarz w roku szkolnym 2015/16

Kryterium

Możliwa maks. Ilość punktów

Część praktyczna

1. organizacja, bhp oraz higiena produkcji

5

2. kształtowanie bułek drobnych (5 x 3szt.)

15

3. kształtowanie chał  (2 szt.)

15

4. eksponat z ciasta maślanego

15

5. dekoracja z ciasta martwego

15

6. prezentacja

5

Łącznie cz. praktyczna

70

Część teoretyczna

30

Łącznie

100

Kryteria oceny uczniów w szkolnym konkursie na najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik

Kryterium

Możliwa maks. Ilość punktów

Część praktyczna

1. organizacja, bhp oraz higiena produkcji

5

2. składanie i dekorowanie tortu

25

3. kształtowanie figurek z mas cukrowych (2 x 2 szt.)

10

4. wykonanie i dekorowanie ciasteczek bankietowych (6 szt.)

15

5. wykonanie napisu z czekolady

10

6. prezentacja

5

Łącznie cz. praktyczna

70

Część teoretyczna

30

Łącznie

100

 

-----
Marta Matuszewska-Sitek, 4.11.2015

 

 

Dział: