Aktualności

Kwitną nie tylko kasztany...

Nie mieliśmy wyjścia. Ponieważ zakwitły nie tylko kasztany (wszyscy wiedzą, jak one wyglądają), ale i np. jabłonie,

trzeba było pożegnać maturzystów…

Jak w całej Polsce, tak i w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi, zakończenie roku odbyło się 27 kwietnia 2018r. Żegnaliśmy klasy 4 ta i 4 tb. W momencie rozstania nawet tym, którzy obiecywali być twardzi- zakręciła się łza w oku. Przed nimi- dorosłe życie, pełne wyzwań. Mamy nadzieję, że wszyscy absolwenci Technikum nr 6 w ZSPS w Łodzi świetnie odnajdą się na rynku pracy, na wyższych uczelniach.

Oferta edukacyjna na rok szkolny 2018/19 i zasady rekrutacji

Aktualna oferta edukacyjna "Spożywczaka" na rok szkolny 2018/19, wraz z zasadami rekrutacji, dostępna jest

w zakładce "Strefa Gimnazjalisty".
Zachęcamy Gimnazjalistów do odwiedzenia naszej szkoły w dniu 9 czerwca 2018r. (sobota) w godz. 10-13, obejrzenia szkoły, zapoznania się ze szkolną bazą, porozmawiania z uczniami i nauczycielami oraz... skosztowania naszych słodkich wypieków.

Zdobądź zawód na bezpłatnym kursie kwalifikacyjnym w Spożywczaku !

Rozpoczynamy rekrutację na bezpłatne Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe !!! 
Kwalifikacyjne kursy zawodowe to propozycja dla osób dorosłych, które pragną:
- uzupełnić wiedzę zawodową,
- zdobyć nowy zawód,
- przekwalifikować się zawodowo.
Proponujemy dwa rodzaje kursów: 
yes T.4 PRODUKCJA WYROBÓW CUKIERNICZYCH
yes T.16 ORGANIZACJA I NADZOROWANIE PRODUKCJI WYROBÓW SPOŻYWCZYCH.
Po ukończeniu kursu, absolwent otrzymuje zaświadczenie, które upoważnia go do przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, przeprowadzanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną.

Jak oni to robią??

6 kwietnia 2018 r. zainteresowani młodzi ludzie odwiedzili ZSPS w czasie drzwi otwartych. Nastolatki mogły zobaczyć szkołę, wejść do naszych pracowni przedmiotowych. Największym jednak zainteresowaniem (co można było przewidzieć) cieszyły się pracownie kształcenia praktycznego. Jak widać, u nas czekolady jest mnóstwo! Aż po łokcie. 

Jeżeli jesteście ciekawi tego, czego można się u nas nauczyć: zapraszamy na kolejne drzwi otwarte. Czekamy na Was.

09 czerwca 2018 w godzinach 10-13 w siedzibie szkoły, przy ul. Franciszkańskiej 137. Do zobaczenia!
IR, EZJ

Projektujemy badania marketingowe

04.04.2018 r. na lekcji działalności gospodarczej w przetwórstwie spożywczym przygotowywaliśmy badania marketingowe w formie ankiety.  Wykorzystaliśmy prezentację, otwieraną qr kodem (oj, nie było to takie łatwe!) do planowania budowy oraz pytań ankiety. Ważne było też dobranie odpowiednich pytań, pod kątem zamierzonych celów badania. Pod koniec lekcji ankiety były już gotowe. Przeprowadzenie badań i ich opracowanie - jeszcze przed nami!

Klasa 3a
------------
EZJ, IR' 6.04.2018

Strony